Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
13.12.2024

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi

Genellikle asma yaprağı ve kırık pirinç ile hazırlanan yaprak sarma, Osmanlı mutfağından miras kalan yemekler arasındadır. Elazığ'ın baş yemeklerinden biri olan sarma, İtalyan, Fransız ve Yunan mutfaklarında da kendine yer edinmiştir. Genellikle yoğurt ile birlikte servis edilir. Karbonhidrat bakımından zengin olan bu besin, hafıza güçlendirici bir etkiye sahiptir. Malzemeleriniz hazırsa pratik yapımı ve servis önerileriyle zeytinyağlı yaprak sarma tarifine başlayabiliriz:

Malzemeler

  • 4~5 soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 1.5~2 yemek kaşığı çam fıstığı 
  • 2 su bardağı pirinç 
  • 1 yemek kaşığı kuru nane 
  • 1.5 tatlı kaşığı karabiber 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın :
  • 2 kesme şeker 
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 su bardağı kıyılmış maydanoz 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 çay bardağı kaynamış su 
  • 500 gr salamura asma yaprağı 
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı 
  • 2 su bardağı kaynar su 
  • Yarım limonun suyu
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.