Zeytinyağlı Taze Fasulye
02.07.2025

Zeytinyağlı Taze Fasulye

Zeytinyağlı taze fasulye, Türk ev mutfağının vazgeçilmezlerinden biridir. Yaz aylarında soğuk olarak tüketilen bu yemek, hafifliği ve zeytinyağının verdiği lezzetle öne çıkar.

 

Malzemeler:

500 gram taze fasulye (kılçıkları ayıklanmış ve ortadan ikiye bölünmüş)
1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
2 adet domates (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş)
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı sıcak su

 

Hazırlanışı:

1. Tencereye zeytinyağını alın ve soğanları pembeleşene kadar kavurun.
2. Rendelenmiş domatesleri ekleyip 2-3 dakika pişirin.
3. Fasulyeleri tencereye yerleştirin, üzerine tuz ve şekeri serpin.
4. Sıcak suyu ekleyin, kapağını kapatın ve kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirin.
5. Oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra buzdolabında soğutarak servis edin.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.