Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi
13.12.2024

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi

Patlıcangiller familyasından gelen biber dolması, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinde de tüketilir. Kökleri Osmanlı'ya kadar dayanan dolma; etli ve zeytinyağlı olarak hazırlanır. C vitamini bakımından zengin olan bu yemek, antioksidan görevi görerek sindirim sistemini düzenler. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerinde de üst sıralarda yer verilir. Malzemeler hazırsa, kolay yapımı ve püf noktalarıyla zeytinyağlı biber dolması tarifine başlayabiliriz.

Malzemeler

  • 10 dolmalık biber 
  • 3 orta boy kuru soğan 
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı 
  • 1.5 su bardağı pirinç 
  • 3/4 su bardağı sıcak su 
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü 
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • 1 tatlı kaşığı nane 
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 1/2 çay kaşığı karabiber 
  • 1/2 çay kaşığı yenibahar
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.